Verandermanagement

Wil je jouw verandertraject tot een goed einde brengen? Zien jouw medewerkers niet het belang in van verandering? Zijn je medewerkers verandermoe? Of ervaar je weerstand tot veranderen bij je medewerkers? Alleen als je draagvlak hebt, kun je succesvol en blijvend veranderen.

Adelant biedt een gestructureerde aanpak voor verandermanagement. Hierbij houdt Adelant een passende balans tussen de resultaatkant en de menselijke kant van de verandering.

Ik begeleid bestuurders, managers en teams bij complexe transities in de zorg. Een verandering succesvol implementeren doe ik door aandacht te besteden aan zowel de boven- als de onderstroom van een verandering. In de bovenstroom werk ik aan de hand van een helder veranderplan, denk aan de visie, strategie, doelstellingen, te behalen resultaten, duidelijke verantwoordelijkheden en actieplannen en werk ik samen met degenen die hier verantwoordelijk voor zijn.

In de onderstroom heb ik aandacht voor de minder zichtbare facetten van de organisatie en de verandering. Denk aan cultuur, (team)dynamiek, commitment, weerstand en sfeer. Door aandacht te hebben voor dat wat er speelt, problemen op tafel te krijgen en bespreekbaar te maken, kan ik samen met de organisatie zoeken naar oplossingen. Tijd en aandacht voor de menselijke kant van veranderen, is essentieel om een verandering succesvol en blijvend te implementeren. Mijn werkwijze kenmerkt zich door het voortdurend schakelen tussen doelgericht en relatiegericht handelen (balans van mijn talent resultaatgerichtheid en mijn verbindende kant).

Wil je meer weten over mijn werkwijze, dan sta ik je graag te woord (06-50562898).